Zvonurile se confirmă: Tesla vrea să-şi contruiască o fabrică în China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul chinez a confirmat derularea de negocieri cu grupul auto american Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai, un acord ce va fi primul de acest fel obţinut de un producător străin de autovehicule. Citat de presa locală, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, Gao Feng, a confirmat desfăşurarea acestor discuţii, fără a preciza însă dacă s-a ajuns la vreo înţelegere.

Anterior, surse apropiate negocierilor au afirmat că producătorul de maşini electrice ar fi încheiat un acord care să-i permită să crească pe piaţa chineză. Informaţia nu a fost confirmată oficial nici de compania auto, nici de autorităţile de la Beijing. O astfel de înţelegere ar putea permite Tesla să-şi diminueze costurile de producţie, deşi asta va implica aplicarea taxei de import de 25% al Chinei.

„După al XIX-lea Congres Naţional al Partidului Comunist al Chinei, vom facilita în mare măsură accesul la piaţă şi nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida un context economic bazat pe lege, internaţionalizat şi convenabil”, a spus Gao.

China este ţara unde se vând cele mai multe autovehicule electrice la nivel mondial şi Executivul implementează numeroase politici pentru consolidarea utilizării acestora ca măsură pentru a combate poluarea în marile oraşe.

Anul trecut, vânzările de autovehicule electrice şi hibrid au crescut cu 53%, depăşind jumătate de milion de unităţi, dublu faţă de Europa (cu 221.000) şi aproape cvadruplu comparativ cu Statele Unite (cu 157.000). Se preconizează ca această cifră să se majoreze considerabil anual, până va ajunge la vânzări de şapte milioane autoturisme electrice pe an, în 2025, scrie Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...