21:54:45 19.04.2024
Stiri

Igor Dodon l-a invitat pe Klaus Iohannis într-o VIZITĂ OFICIALĂ „în orice perioadă comodă pentru dumnealui”

Politică 30.10.2017 12:17 Vizualizări3074 Autor: Ziarul National
Igor Dodon l-a invitat pe Klaus Iohannis într-o VIZITĂ OFICIALĂ „în orice perioadă comodă pentru dumnealui” facebook


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe omologul său din România, Klaus Iohannis, să întreprindă o vizită oficială la Chișinău „în orice perioadă comodă pentru dumnealui”. Invitația a fost făcută prin intermediul Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în R. Moldova, Daniel Ioniță, care a fost primit astăzi la Președinție.

„Cu Excelența Sa, Daniel Ioniță, am mai avut câteva discuții amicale și productive despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre atât în domeniul economic, cât și în cel cultural. L-am asigurat pe domnul Ambasador de faptul că relațiile moldo-române sunt și vor rămâne a fi fundamentale pentru R. Moldova, în virtutea vecinătății noastre, a evenimentelor istorice comune și a afinităților culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, se arată într-o postare publicată de Dodon după întrevederea cu Daniel Ioniță.

În continuare, Igor Dodon a dezvăluit motivul pentru care l-a chemat pe Daniel Ioniță. „Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmâna domnului Ambasador Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată președintelui României, domnului Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis domnului președinte Iohannis invitația mea de a vizita R. Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și R. Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a subliniat șeful statului.

CITIȚI și VIDEO // Traian Băsescu: „NU l-aș primi pe Dodon la Cotroceni, așa cum nu-l primește nimeni în lumea civilizată”

Astfel, Igor Dodon îl așteaptă pe omologul său „în orice perioadă comodă pentru dumnealui”.

„Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a conchis Igor Dodon.

De menționat că a trecut aproape un an de la alegerea în funcție a lui Igor Dodon, dar cu toate acestea oficialul nu s-a întâlnit, deocamdată, cu șefii de stat din România și Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md