Premierul Filip, tot mai preocupat de Chișinău; Schimbă formatul Târgului de Crăciun şi al Pomilor împodobiți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La mijlocul lunii decembrie curente, în Chișinău va fi inaugurat Târgul de Crăciun. Deşi chişinăuienii au primar interimar, se pare că de treburile orașului se preocupă mai mult prim-ministrul Pavel Filip. Astfel, la solicitarea Guvernului, Târgul va fi organizat pe strada 31 August şi nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cum se făcea în ceilalți ani.

După ce anterior Filip a cerut evacuarea gheretelor din parcul central, analiștii politici calificând solicitarea ca fiind o pregătire directă pentru Pavel Filip la fotoliul de primar al Chișinăului, premierul a cerut ca, în acest an, Târgul de Crăciun să fie organizat pe strada 31 August.

Astfel, în acest an, un pom de Crăciun ar urma să fie amplasat în PMAN, iar altul în apropiere de havuzul de lângă Palatul Național, conform primarului interimat, Nistor Grozavu.

„Unul dintre pomii de Crăciun va fi amplasat în apropiere de havuzul de lângă Palatul Național, iar al doilea brad, tradițional, în Piața Marii Adunări Naționale. Inițiativa îi aparține prim-ministrului Pavel Filip. Este o surpriză pentru noi, e un lucru foarte bun. (…) Târgul de Crăciun va fi organizat pe strada 31 August”, a declarat Grozavu în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei.

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de amenajare, iar ulterior traficul rutier va fi redirecționat, troleibuzele vor circula până la strada Alexei Mateevici, iar microbuzele până la strada București. Maşini vor circula până la strada Mihail Kogălniceanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...