Încălcări de lege la frontiera Republicii Moldova. Bilanțul săptămânii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În decursul săptămânii precedente, 107 persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. 33 de cetăţeni străini, dar și 130 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Totodată, trei cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați nouă conaționali, din UE – doi.
Polițiștii de frontieră au avut 11 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 354,275 traversări, dintre care un număr de 214,059 treceri a cetățenilor Republicii Moldova.

În perioada menționată, au fost înregistrate două treceri ilegale a frontierei de stat, în timp ce 29 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, opt persoane au prezentat documente false și falsificate, iar 38 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor. De asemenea, 16 cetățeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

La fel, au avut loc șapte tentative de trafic ilicit de bunuri, patru contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri şi trei persoane cercetate contravențional pentru abaterea de la regulamentul circulației rutiere.

Nu în ultimul rând, poliţia recomandă să manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...