Traian Băsescu la Chişinău: Românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit

Traian Băsescu a declarat pe Facebook că românii nu pot trăi despărţiţi de Prut, după voinţa lui Stalin şi Hitler, “care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâşiat ţara”, acesta fiind şi mesajul transmis la Chişinău, la şedinţa Partidului Unităţii Naţionale.

Băsescu  a scris pe pagina sa de Facebook că a participat la constitutirea organizaţiei de tineret a Partidului Unităţii Naţionale (PUN), al cărui preşedinte de onoare este.

Este în politica noului partid unionist atragerea masivă a tinerilor din Republica Moldova, cu sprijinul cărora se poate realiza unirea Republicii Moldova cu România”, a scris fostul preşedinte român Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Băsescu a declarat că unul dintre mesajele de la Chişinău a fost la unitate.

“Unul din mesajele mele a fost că românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit, după voinţa lui Stalin şi Hitler, care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâşiat ţara”, a precizat Băsescu.

La rândul său, preşedintele PUN Anatol Şalaru a declarat că a văzut la cei 300 de tineri, care au participant la reuniune, o determinare și o hotărâre extraordinară care, l-au convins, încă odată, că românii basarabeni au capacitatea de a renaște din propria cenușă atunci când au alături de ei un om precum Traian Băsescu.

“Am încredere în voi și împreună vom putem sfărâma granița pe care ticăloșii secolului 20 au pus-o pe Prut!”, a declarat Anatol Şalaru.

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) constituit în februarie 2016 este un partid politic care promovează idealul unităţii naţionale româneşti prin reunificarea Republicii Moldova cu România.

La congresul din iunie 2017, fostul şef de stat al României Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi preşedinte de onoare a formaţiunii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.