(FOTO) Cum arată noul model Toyota Century, mașina împăraților și a mafioților Yakuza

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Toyota a prezentat recent ultimul model din seria Century, cea mai exclusivistă mașină din Japonia.

Neagră, fantomatică, seducătoare. Prima Toyota Century a văzut lumina șoselelor din Tokyo în 1967 și a devenit rapid mașina-simbol a șefilor de stat, a oamenilor de afaceri și a organizației mafiote Yakuza.

Toyota Century este singurul automobil din Japonia căruia nu i se aplică restricțiile naționale privind mărimea vehiculelor și motoarelor. Nu poate fi achiziționată din reprezentanțele companiei, ci numai prin invitație, scrie Bloomberg.

„Tokyo trece prin tendințe și mișcări de modă mai mult decât oricare oraș din lume, dar există anumite lucruri pe care japonezii le respectă ca pe o tradiție. Century este unul dintre ele. Design-ul general a rămas în mare parte neschimbat și imun la cele mai recente tendințe de stil”, a explicat Ben Hsu, redactorul-șef al site-ului de cultură și istorie auto Japanese Nostalgic Car.

Schimbările aduse caroseriei și design-ului interior sunt subtile și, practic, doar cei care au urmărit îndeaproape istoria și evoluția acestui brand al culturii auto japoneze le pot sesiza la o primă vedere, scrie sursa citată.

„Aceasta este mașina Casei Imperiale. Deci, acest lucru este cel mai important pentru designeri atunci când au în vedere orice mică schimbare”, a afirmat Masato Tanabe, inginerul-șef adjunct al reproiectării Century.

Însă unele concesii vizibile au fost făcute privind aspectul tehnologic, precum ecranul LCD integrat într-o carcasă elegantă între cele două scaune din față și programul de masaj al banchetelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...