14:03:14 29.03.2024
Stiri

Comerţul cu CADAVRE: piaţa despre care foarte puţină lume ştie şi care este NEREGLEMENTATĂ

Știri 29.10.2017 17:02 Vizualizări2362 Autor: Ziarul National


Comerţul cu CADAVRE: piaţa despre care foarte puţină lume ştie şi care este NEREGLEMENTATĂ Sursa: descopera.ro

Multe corpuri ale persoanelor decedate din SUA sunt „donate” în schimbul unei incinerări mai ieftine sau gratuite. Prin urmare, în acest tip de înţelegeri sunt atrase familiile disperate cu venituri reduse care aleg să „doneze” corpurile. Însă, în cele din urmă, aceste corpuri ajung să fie vândute pe o piaţă nereglementată, dar în acelaşi timp complet legală care se ocupă de experimentele pe ţesuturi. Casele funerare se alătură „vânzătorilor de cadavre” pentru încheierea unor înţelegeri care pot ajunge la milioane de dolari. Persoanele aflate în apropierea acestor case funerare sunt nemulţumite de poluarea care este provocată de acţiunile comerciale.

Compania Southern Nevada Donor Services din SUA oferă familiilor îndoliate o metodă pentru eliminarea costurilor ceremoniilor funerare, incinerarea gratuită în schimbul donării corpului unei persoane dragi pentru „evoluţia studiilor medicale”. Conform Business Insider afişele ce propuneau această alternativă erau amplasate în jurul Sin City, o suburbie din sudul statului Nevada.

În toamna anului 2015, locuitorii din zonă au început să se plângă de un miros misterios şi de cutiile pătate de sânge dintr-un tomberon de gunoi. În decembrie acelaşi an, registrele locale prezentau faptul că anumite persoane au contactat autorităţile cu privire la activităţile neobişnuite ce aveau loc în zonă.

Inspectorii medicali au descoperit un bărbat îmbrăcat în echipament medical. Acesta dezgheţa un bust uman în mijlocul zilei. Inspectorii au aflat că el erau unul dintre „vânzătorii de cadavre”, un tip de companie care se ocupa de obţinerea cadavrelor, disecarea acestora şi vinderea părţilor corpului pentru profit cercetătorilor în medicină, organizaţiilor pentru pregătire şi altor posibili cumpărători. Bustul din grădina bărbatului era pregătit pentru exact o astfel de vânzare.

Anual, sute de americani îşi donează corpul crezând că vor contribui la evoluţia ştiinţei. Însă mulţi contribuie în acest fel la un nou tip de comerţ, corpurile acestora fiind vândute ca material proaspăt pe o piaţă naţională de vânzare nereglementată. De asemenea, persoanele care se ocupă de vânzarea de cadavre, sunt cunoscute şi pentru comercializarea organelor care nu pot fi transplantate. Reglementările din SUA interzic vânzarea organelor transplantabile, însă nu există nicio lege care să interzică vinderea inimii, rinichilor sau a tendoanelor pentru cercetări sau în scop educativ.

Această nouă industrie se bazează pe un flux continuu de corpuri ale persoanelor sărace. În schimbul donării, vânzătorii incinerează o parte din corp fără vreun cost. Prin oferirea incinerării gratuite, aceştia atrag femeile sărace care probabil au cheltuit o sumă mare de bani pe ultimele tratamente sau îngrijiri medicale.

Medicii, practicienii, cercetătorii, paramedicii şi dentiştii se bazează pe practica pe care o fac pe corpurile donate. „Nevoia de corpuri umane este absolut vitală”, a declarat medicul Armand Krikorian, fost preşedinte al Federaţiei Americane pentru Cercetare în Medicină. El susţine că în scurt timp ar putea fi produs primul tratament care ar putea vindeca diabetul de tip 1, în urma testelor realizate pe pancreasurile donate.

În ciuda importanţei majore a corpurilor donate pentru ştiinţă, el afirmă că nu există niciun tip de lege care să reglementeze piaţa vânzării de cadavre. Conform Reuters, în întreaga ţară în ultimii cinci ani au fost descoperiţi 33 de vânzători de cadavre. În timpul unui singur an un astfel de comerciant a câştigat cel puţin 12,5 milioane de dolari din vânzarea părţilor din cadavre, informează un raport Reuters.

Între anii 2011 şi 2015, vânzătorii au primit cel puţin 50.000 de corpuri şi au fost distribuite peste 182.000 de părţi ale cadavrelor. Preţul unui cadavru poate porni de la 3.000 până la 5.000 de dolari, însă uneori poate ajunge şi până la 10.000 de dolari. Însă, în general, vânzătorii tranşează cadavrul şi îl vând în şase părţi. Documentele interne aparţinând a şase vânzători prezintă preţurile pentru diferite părţi: 3.575 de dolari pentru un bust şi picioare, 500 de dolari pentru cap, 350 de dolari pentru un picior şi 300 de dolari pentru coloana vertebrală.

Sursa: descopera.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md