Caroline Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor de la Singapore, duminică, după ce a învins-o în finală pe americanca Venus Williams, cu 6-4, 6-4.

Wozniacki (27 ani, 6 WTA), fost lider WTA, a câștigat primul său titlu major din carieră, după o finală pe care a dominat-o și a încheiat-o victorioasă după o oră și 29 de minute. Daneza mai jucase finala Turneului Campioanelor, în 2010.

Venus Williams (37 ani, 5 WTA), care a făcut un turneu foarte bun, era singura dintre cele opt participante de anul acesta care a mai reușit să câștige WTA Finals, în 2008, un an mai târziu jucând finala.

Daneza a început bine finala și a condus cu 1-0, iar apoi s-a desprins la 3-1. Venus a recuperat imediat break-ul și a restabilit egalitatea, 3-3. Wozniacki a făcut 4-3, iar apoi a reușit un nou break, distanțându-se la 5-3. Fiecare jucătoare a mai făcut câte un break, iar daneza a luat primul set cu 6-4.

Wozniacki a defilat în setul secund, în care a avut 5-0. Totuși, Williams a reușit o revenire incredibilă, concretizată în patru ghemuri consecutive, a servit pentru 5-5, dar daneza a găsit resursele să încheie meciul cu 6-4.

De remarcat că Wozniacki pierduse toate cele șapte partide jucate până acum cu Venus, ultima datând însă din 2015.

Fiecare jucătoare a avut câte 4 ași, Venus a făcut o dublă greșeală, americanca a avut 31 de mingi direct câștigătoare și făcut 32 de erori neforțate, iar Wozniacki a reușit 19 winners și a comis 8 erori neprovocate.

Succesul de la Singapore o va aduce pe Wozniacki pe locul al treilea în clasamentul WTA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...