(VIDEO) Un milion de persoane manifestează la Barcelona pentru unitate şi împotriva declarării independenţei Cataloniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un milion de persoane au manifestat duminică la Barcelona în favoarea unității Spaniei, conform unei estimări oferite de prefectură, care reprezintă statul spaniol în regiunea Catalonia, relatează AFP.

Poliția locală a estimat că 300.000 de persoane au participat la manifestația la care au fost fluturate mii de drapele ale Spaniei și Cataloniei.

Organizatorii, Societatea Civilă Catalană (CSC), au avansat la rândul lor, la finalul manifestației, cifra de 1,3 milioane de participanți.

Manifestaţia are loc la apelul Societăţii Civile Catalane, sub sloganul „Toţi uniţi – Catalonia este Spania”.

Demonstraţia vine a doua zi după cea de la Madrid, de sâmbătă, din piaţa Colon, unde mii de oameni au ieşit în stradă tot pentru unitatea Spaniei şi apărarea Constituţiei.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri – cu 70 de voturi la zece şi două abţineri – o moţiune prin care înfiinţează Republica catalană.

După adoptarea moţiunii de către parlamentul catalan, premierul spaniol Mariano Rajoy a destituit Guvernul regional, a dizolvat Parlamentul catalan şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...