/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Tot mai mulți moldoveni, prinși la vamă cu acte false. Cât plătesc pentru acestea și unde le ascund

29 octombrie 2017, ora 15:07

Cazurile au fost înregistrate la Albiţa şi Sculeni, în baza unor analize de risc pe linia migrației ilegale (prin fraudă documentară), poliţiştii de frontieră descoperind cărţile de identitate româneşti false, care urmau să fie folosite de către cetăţeni din R. Moldova pentru a ocupa locuri de muncă în străinatate.

Documentele false au fost depistate asupra unor cetăţeni din Republica Moldova, dar au fost înregistrate şi cazuri în care au fost implicate persoane cu cetăţenie română.

Persoanele depistate la controlul de frontieră cu astfel de documente false au declarat că le-au achiziţionat de pe teritoriul Republicii Moldova, plătind sume cuprinse între 50 şi 500 euro. După achiziţionarea cărţilor de identitate false, cetăţenii intenţionau să ajungă în state din Uniunea Europeană cu scopul de a-şi găsi locuri de muncă.

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corp, în încălţăminte, în husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei.

În momentul depistării persoanelor care au recurs la astfel de metode, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor comise: fals material în înscrisuri oficiale sau complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni etc.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va continua să întreprindă măsuri ferme, în zona de competenţă, în vederea depistării persoanelor ce uzitează de documente false de călătorie şi luării măsurilor legale ce se impun împotriva acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram