Şeful Direcţiei relaţii publice a Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brânzaniuc, a declarat pentru IPN că pe 9 octombrie primarul interimar Nistor Grozavu a semnat o dispoziţie prin care a dispus permiterea deschiderii sezonului de încălzire în grădiniţe, instituţii de învăţământ, spitale şi pentru fondul locativ, la solicitarea locatarilor.

În ultimele zile tot mai mulţi locuitori ai capitalei spun că le este foarte frig în apartamente şi se întreabă când autorităţile vor începe sezonul de încălzire. Vadim Brânzaniuc spune că aceşti trebuie să se adreseze, într-un număr mai mare, gestionarilor fondurilor locative unde trebuie să anunţe că sunt pentru deschiderea sezonului de încălzire în casele lor. Iar pentru conectarea căldurii, gestionarul blocului, la rândul său, trebuie să se adreseze cu o cerere la sediul teritorial al întreprinderii, în funcţie de sector.

Anterior deschiderea sezonului de încălzire pentru fondul locativ avea loc la mijlocul lunii octombrie printr-o dispoziţie a primarului general. Dar era permisă conectarea la căldură şi mai devreme la solicitarea locatarilor.