06:29:17 24.04.2024
Stiri

Strategia greșită a lui Plahotniuc

Politică 29.10.2017 11:30 Vizualizări2533 Autor: Ziarul National
Strategia greșită a lui Plahotniuc


Trustia, elegii politikoase

Italia ne-a trădat din nou. Prima dată – când Roma și-a retras legiunile și veteranii din Dacia Traiană, lăsându-ne pradă etnogenezei haotice, circumstanțiale, fără asistență infrastructurală, militară și macrofinanciară, în fața valurilor nomade eurasiatice, și a doua oară - chiar zielele trecute, adoptând inopinat sistemul electoral mixt de alegere a deputaților. La nici trei luni de la schimbarea sistemului electoral în Republica Molotova, se schimbă subit sistemul electoral în Republica Italiana, cu unul exact la fel! Să fie o coincidență întâmplătoare? Să o creadă Dodon! E mai mare probabilitatea ca meteoritul Tunsuska să lovească din nou în Tunguska, mai curând Dodon devine unionist și-i restabilește cetățenia lui Băsescu, decât italienii să-i imite pe molotoveni, cum afirmă Candu. S-ar întoarce Traian pe columna lui!

Cu certitudine, cineva a intervenit în mod urgent în agenda Parlamentului italian și acel cineva nu putea să fie altcineva decât Berlusconi al Republicii Molotova, adică Plahotniuc. Aceasta înseamnă că el a reușit să convingă minimum 316 de deputați italieni (din 630) că alegerea pe liste de partid și în circumscripții uninominale este mai performantă decât alegerea lor doar pe liste de partid. Fiindcă nu cred că un deputat italian se lasă convins cu mai puțin de jumătate de milion de euro, deducem că coordonatorul executiv a trebuit să scoată din buzunar pentru verii italieni nu mai puțin de 158 de milioane de euro. Asta fără a-i lua în considerare pe senatori, nu mai puțin de 108 din 315. Care nu cred că s-au lăsat convinși cu mai puțin de un milion de euro, suma totală ridicându-se la 266 de milioane de euro. Merita oare?

Acum stau și mă gândesc ce fel de patriot este parteifiurer Plahotniuc? Decât să investească peste un sfert de miliard în Italia, nu mai bine investea câteva milioane, fie chiar 10, pentru a o convinge pe Maia Sandu (restul nu contează) să accepte sistemul mixt, și astfel nu era nevoie să apeleze la italieni? Eu, să fiu în locul Maiei Sandu, nu aș da cu piciorul în 10 milioane de euro. Credeți că ea ar refuza? Nu ar fi patrioată adevărată, dacă nu ar accepta investiția locală. De unde rezultă că e ceva putred în strategia lui Plahotniuc.

Al vostru catalun, catalect, Ion Buraga


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md