13:13:05 28.03.2024
Stiri

Putin și-a trimis „emisarul” osetin să „stabilească relații bilaterale” cu autoritățile catalane

Știri 29.10.2017 10:30 Vizualizări1424 Autor: Ziarul National
Putin și-a trimis „emisarul” osetin să „stabilească relații bilaterale” cu autoritățile catalane Pagina de Rusia


„Ministrul“ afacerilor externe al nerecunoscutei Osetia de Sud, Dmitri Medoev, la începutul acestei săptămâni a vizitat Barcelona, unde a deschis un birou pentru „stabilirea relațiilor bilaterale“ cu potențial independenta Catalonie, scrie publicația El Pais, citând surse din serviciile de informații spaniole.

Medoev a sosit la Barcelona într-o vizită privată, unde s-a întâlnit cu „originari” din Osetia de Sud și a deschis un birou care are ca scop să reprezinte interesele republicii nerecunoscute „în domeniul problemelor umanitare și culturale“.

Știrea a fost relatată și de mijloacele de propaganda media ale Kremlinului, cum ar fi Sputnik, care citeaza un comunicat al așa-numitului Minister al Afacerilor Externe al Osetiei de Sud, teritoriu anexat de facto de Rusia.

La ceremonia de deschidere a „reprezentanței“, Medoev a tras o paralelă între evenimentele din Catalonia și cele din republicile nerecunoscute separatiste (Osetia de Sud si Abhazia), care de fapt sunt anexate de Moscova.

„Acum douăzeci și șase de ani, poporul din Osetia de Sud a făcut pași politici identici pe calea formării propriei statalități”, a spus Medojev, citat de Pagina de Rusia.

Nu se stie daca „emisarul” lui Putin s-a întâlnit cu reprezentanți ai autorităților din Catalonia. Nici guvernul catalan, nici autoritățile separatiste din Osetia de Sud nu au confirmat sau negat intalnirea cu „oficialul” din Rusia.

Înainte de vizita sa în Catalonia, Medoev a vizitat Lombardia și Veneto, unde a avut loc referendum cu privire la extinderea autonomiei locale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md