/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Până la finele anului curent, în zonele economice libere vor fi atrase investiții de circa 115 milioane de dolari

29 octombrie 2017, ora 08:00

Potrivit vicepremierului Calmîc, creșterea volumului investițiilor în următorii doi ani se așteaptă în rezultatul lansării proiectelor investiționale în ZEL „Bălți” de circa 250 milioane USD, ZAL PP „Valkaneș” (subzona Comrat) de circa 10 milioane USD, ZAL PP „Taraclia” – 4 milioane USD și ZAL PP „Otaci-Business” – circa 15 mil. dolari SUA. i.

Vorbind despre proiectele de succes din ultima perioadă de timp, Octavian Calmîc a adus drept exemplu construcția fabricii de producere a cablajelor pentru industria auto a Companiei germano-japoneză Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN) de la Orhei, care va oferi aproximativ 2500 de locuri noi muncă.

La 1 octombrie curent, numărul angajaților rezidenți în ZEL-uri constituia 10,8 mii persoane, majorându-se cu 63,3% în comparație cu perioada similară 2016, iar către sfârșitul anului curent cifră va crește până la 12,3 mii persoane. ”În același timp, ca urmare a realizării unor noi proiecte investiționale, prognozăm ca în următorii 2 ani numărul angajaților în cadrul zonelor economice libere să se dubleze, depășind 24 mii persoane, dintre peste 10 mii în ZEL ”Bălți”, circa 2000 ZAL PP ”Valkaneș” și peste 300 de persoane la ”Otaci-Business”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Volumul vânzărilor nete ale producției industriale (în prețuri curente) în total pe zonele economice libere, în 9 luni ale anului curent, s-a majorat cu 15,1% față de anul precedent şi a constituit 3686 milioane lei.

Foto: mec.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram