(VIDEO) Ce se întâmplă dacă Pământul se opreşte din rotaţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu ne-am gândit niciodată ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri din rotaţia sa. Acum, un om de ştiinţă britanic a prezentat scenariul apocaliptic care s-ar petrece în cazul în care planeta noastră şi-ar înceta brusc mişcarea de rotaţie.

Dacă acest fenomen s-ar produce, totul de pe Pământ va fi lansat pe o traiectorie balistică cu o viteza de aproximativ 1.770 de kilometri pe oră şi impactul va fi catastrofal, potrivit Daily Mail.

Michael Stevens a explicat şocul devastator pe care o oprire bruscă a rotaţiei Pământului l-ar produce asupra vieţii, aşa cum o ştim.

Stevens descrie modul în care cei mai mulţi oameni ar muri într-un mod groaznic. „Imediat tot ceea ce nu era pe Pământ şi nu era în siguranţă la poli ar continua să se mişte.

Totul ar fi aruncat spre est cu 1.100 de mile pe oră (1.770 kilometri pe oră n.red.). Corpul tău va deveni imediat un glonţ de calibru 9 inchi”, a spus Stevens.

Cei care vor supravieţui într-un fel sau altul, vor trebui să facă faţă unor vânturi puternice, care vor distruge totul în calea lor.

„Rafalele de vânt vor fi la fel de puternice ca acelea din apropierea unei explozii nucleare. Numai frecarea, cauzată de oprirea Pământului, va interacţiona cu aceste vânturi şi s-ar produce incendii masive şi eroziuni de neimaginat”, a continuat el.

Între timp, câmpul magnetic al Pământului ar înceta să mai existe şi Terra ar fi ţinta unor cantităţi mortale de radiaţii ionizante.

Pământul ar deveni o sferă perfectă, iar oceanele lumii s-ar redistribui, inundând multe zone ale Terrei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...