Actualitate

,,Puterea” Google depăşeşte imaginaţiile: După ce a pariat masiv pe Uber, gigantul american a ajuns să investească un miliard de dolari şi în Lyft, rivalul de moarte al acestora

Filiala CapitalG a companiei Google o să conducă investiţia care valorifică compania Lyft la 10 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât valora la începutul anului.

Compania Lyft este evaluată la 10 miliarde de dolari de către investitori, cu 45% mai mult de la ultima examinare care a fost facută în urmă cu 6 luni.

“În prezent Lyft aduce avantaje mari deoarece a câştigat cota de piaţă, este cunoscută, nu şi-au făcut reclamă proastă şi sunt în plină dezvoltare“, declară Santosh Rao, analist în cadrul comaniei de cercetare Manhattan Venture.

David Lawee, partener al CapitalG se va bucura de conducerea companiei Lyft.Fondurile de investiţii cuprind mai multe companii care au rămas anonime.
Investiţia companiei Google către Lyft vine într-un moment greu pentru Uber, deoarece se află în discuţii finale pentru o înţelegere de investiţii cu SoftBank.

Sustinerea care a venit din partea Google impinge Lyft către dezvoltarea de sisteme autonome în domeniul transportului. Lyft are contract cu Waymo, companie care produce maşini cu autonimie proprie şi de asemenea lucrează şi cu alte companii în eventualitatea în care, pe viitor, va introduce în reţeaua sa maşinile cu autonimie proprie.

Lyft a fost în plină creştere anul acesta, iar directorul executiv Logan Green a declarat recent că, foarte curând, va creşte peste măsură. Compania Lyft este considerată în Londra, Toronto şi Mexic prima reţea de taximetrie.

Google a investit în Uber în anul 2013, prin filiala sa GV însă relaţia dintre Google şi Uber s-a răcit de când ambele companii au început să investească în vehicule cu autonomie proprie, forţându-l pe reprezentatul Google să renunţe la locul din conducerea Uber.

Sursa: Stirinonstop.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *