Când va fi funcțional Serviciul Național Unic pentru apelurile de urgență 112

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Național Unic pentru apelurile de urgență 112 va intra in funcțiune totală la sfârșitul anului 2018. Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, a declarat că activitatea Serviciului 112 se desfăşoară în conformitate cu obiectivele trasate în Planul de acțiuni aprobat prin Hotărârea Guvernului.

Potrivit lui Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, până în prezent au fost realizate un șir de obiective ce țin de dimensiunile normative și organizaționale privind funcționarea instituției, în special fiind elaborat un set de regulamente, schema de încadrare a personalului, achiziționat domain-ul www.112.md. Totodată, au fost identificate sediile centrelor de preluare a apelurilor.

La 2 martie anul curent, Guvernul a aprobat bugetul Serviciului 112 pentru anul 2017 este de 50 de milioane de lei. Banii au fost direcționați pentru reparația sediilor și procurarea echipamentelor necesare și alte mijloace fixe.

Cheltuielile de personal vor constitui 7,6 milioane de lei, iar cele curente – 4,7 milioane. În cheltuielile curente sunt prevăzute mijloace pentru instruirea personalului și pentru promovarea Serviciului 112 în rândul populației.

Serviciul 112 va avea statut de instituţie publică și va funcționa în baza alocaţiilor din bugetul de stat, mijloace extrabugetare și din fondurile donatorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...