"Căutările continuă" după această arestare operată la Atena de brigada antiteroristă sâmbătă dimineaţa, a anunţat poliţia elenă într-un comunicat. Bărbatul era cunoscut poliţiei pentru activism antiautoritar.

Lucas Papademos, fost guvernator al Băncii Centrale a Greciei şi vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene, a devenit premier într-un guvern tehnocrat în noiembrie 2011, la apogeul crizei datoriei elene. Papademos a condus guvernul de la Atena până la alegerile din mai 2012.

Atentatul împotriva lui Papademos, nerevendicat până în prezent, a avut loc după expedierea în martie a unor pachete-capcană către ministrul german de finanţe Wolfgang Schaueble şi către biroul FMI de la Paris, unde un angajat a fost rănit uşor.

Gruparea anarhistă elenă 'Conspiraţia celulelor de foc' a revendicat responsabilitatea pentru pachetul-capcană expediat ministrului Schaueble şi oprit de serviciul poştal german. Gruparea a afirmat în revendicarea sa că a acţionat în cadrul unui plan 'Nemesis' (justiţie în limba greacă) care vizează "sistemul puterii".