Actualitate

Arabia Saudită are în plan dezvoltarea unui oraş gigant „independent” care se va întinde pe trei ţări. Aceasta va costa 500 de miliarde de dolari

Proiectul, denumit „NEON”, va fi susţinut cu peste 500 de miliarde de dolari, bani proveniţi de la guvernul saudit, din fondul de suveranitate al ţării, dar şi de la investitorii locali şi internaţional, potrivit unei declaraţii care a fost publicată marţi la o conferinţă internaţională de afaceri din Riyadh.

Prinţul Mohammed, lider absolut al regatului, face eforturi mari pentru a pregăti Arabia Saudită pentru o epocă post-petrolieră.

„Oraşul NEON va fi construit de la zero, pe terenuri verzi, şi va avea o oportunitate unică de a fi distins de toate celelalte locuri care au fost construite şi dezvoltate de-a lungul a sute de ani”, a spus Mohammed.

Planul va fi întâmpinat, probabil, cu acelaşi amestec de optimism şi îndoială, scrie Bloomberg. Susţinătorii proiectului ar putea privi proiectul ca pe o îndrăzneală de transformare a împărăţiei, în timp ce alţii vor puncta încercările anterioare eşuate de a revizui economia saudită, care a inclus şi ridicarea de oraşe industriale în deşert.

Proiectul, care este unul ambiţios, include şi un pod care va lega „NEON” de Egipt şi de restul Africii. Oraşului i se vor aloca 25.900 de kilometri pătraţi pentru dezvoltarea zonei urbane şi se va întinde până în Iordania şi Egipt, creând „prima zonă independentă din lume care se va întinde pe trei ţări”. 

Sursa: Stirinonstop.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *