În Republica Moldova se construiesc mai puține locuințe: Care zone sunt mai vulnerabile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În nouă luni ale anului curent s-au eliberat 2891 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în descreștere cu 3,5% faţă de ianuarie-septembrie 2016.

Distribuţia după mediul de rezidenţă arată, că din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1570 autorizaţii sau cu 4,2% mai puțin față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent, iar în mediul rural au fost eliberate 1321 autorizații sau cu 2,7% mai puțin față de ianuarie-septembrie 2016.

Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădirile rezidențiale în regiunea de dezvoltare Nord (cu 27 unități), în regiunea de dezvoltare Centru (cu 30 unități), în regiunea de dezvoltare Sud (cu 53 unități).

În Chișinău și UTA Găgăuzia s-au înregistrat cu 6 și respectiv 8 autorizații de construire pentru clădirile rezidențiale mai mult față de perioada similară a anului precedent.

Pentru clădirile nerezidenţiale, în ianuarie-septembrie 2017 s-au înregistrat scăderi în mun. Chișinău (cu 35 unități), în regiunea de dezvoltare Nord (cu 101 unități), în regiunea de dezvoltare Centru (cu 15 unități). Creșteri s-au înregistrat în regiunea de dezvoltare Sud (cu 15 unități) și în UTA Găgăuzia (cu 127 unități).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...