PSRM începe sâmbătă colectarea de semnături; Vor să transforme Republica Moldova în țară prezidențială

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova începe astăzi colectarea semnăturilor pentru susținerea trecerii la forma prezidențială de guvernare în Republica Moldova. Când va fi finalizată campania, Consiliul Republican al formațiunii va introduce acest obiectivul în programul electoral al socialiștilor pentru alegerile parlamentare din 2018.

Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea unei campanii naționale privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la forma prezidențială de guvernare în Republica Moldova.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că și-a pus drept sarcină să colecteze circa două milioane de semnături, iar când scopul va fi atins să introducă acest obiectiv în statutul formațiunii. Aceasta însă n-a explicat de ce n-ar face acest lucru și fără semnăturile cetățenilor.

Liderul partidului a reamintit că la 6 octombrie, Consiliul Republican al PSRM, organul principal de conducere al partidului, a aprobat o rezoluție prin care a condamnat provocările împotriva președintelui Republicii Moldova ales de întreg poporul țării și „a decis că trecerea la forma prezidențială de guvernare este dorința și viziunea majorității cetățenilor țării”.

Conform socialiștilor, începând cu ziua de 28 octombrie cele peste o mie de organizații primare ale PSRM, zeci de mii de membri, activiști și susținători ai partidului și președintelui țării, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetățenii și a colecta semnături pentru republica prezidențială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...