13:34:32 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Vlad Filat ar putea REVENI în POLITICĂ: „Eu îl respect ENORM. Are dreptul să se REABILITEZE”. Pe 7 decembrie se decide SOARTA ex-premierului

Politică 28.10.2017 10:30 Vizualizări16391 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vlad Filat ar putea REVENI în POLITICĂ: „Eu îl respect ENORM. Are dreptul să se REABILITEZE”. Pe 7 decembrie se decide SOARTA ex-premierului


Fostul premier și lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, ar fi acceptat în formațiunea pe care a fondat-o acum zece ani, dacă magistrații Curții Supreme de Justiție vor decide să-l achite pe 7 decembrie curent. O declarație în acest sens a fost făcută de actualul lider al PLDM, Viorel Cibotaru, care a subliniat că orice om are dreptul să se reabiliteze.

„Eu am toată stima și respectul pentru Vlad Filat care a construit multe lucruri. De asemenea, sunt exact atât de furios față de multe lucruri care l-au adus la această condiție. Consider că în raport cu el s-a făcut o mare nedreptate, mai ales în ceea ce privește felul cum a fost instrumentat dosarul. Dar în rest fiecare cu casa lui. Eu nu sunt judecător. Da, eu îl respect. E respectat inclusiv în rândul celor care au plecat, dar și care au rămas în PLDM. Oamenii îl apreciază”, a declarat Cibotaru în cadrul emisiunii „Important”.

Întrebat dacă l-ar primi pe Filat în partidul pe care dânsul l-a fondat acum zece ani, Cibotaru a răspuns: „Nu știu… Cred că azi nu asta e problema. Dacă iese, atunci discutăm. Noi nu suntem… Fiecare are dreptul și posibilitatea să se reabiliteze. Eu nu-s judecător și nu o să judec oamenii în felul acesta. Dacă te spovedești și duhovnicul îți iartă păcatele, dacă începi să trăiești conform normelor creștine, atunci să-mi dați cu ceva în cap dacă voi spune ceva rău de omul acesta”, a punctat actualul lider al liberal-democraților.

Acesta a mai adăugat că pe 8 decembrie ar putea fi organizat Congresul PLDM. „La 8 decembrie se fac zece ani de la fondarea PLDM. Decizia finală privind organizarea Congresului o vom lua la Consiliul Național Politic al partidului”, a conchis sursa citată.

De menționat că la 7 decembrie, cu o zi înainte aniversării a zecea de la fondarea PLDM, magistrații CSJ vor decide dacă fostul premier va fi eliberat după doi ani și două luni de detenție în Penitenciarul 13. Casa de avocatură „Popa și Asociații” a depus la CSJ o cerere de recurs în anulare în dosarul fostului lider PLDM. Astfel, prin intermediul unei căi extraordinare de atac, avocații au solicitat CSJ casarea hotărârilor instanțelor naționale, rejudecarea cauzei și pronunțarea unei noi hotărâri prin care Vlad Filat să fie achitat și eliberat din detenție.

Amintim că, în luna august curent, Vlad Filat a depus o cerere la CtEDO. Fostul prim-ministru a invocat că, pe parcursul procesului de judecată, i-au fost încălcate mai multe drepturi garantate de Convenția pentru apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților fundamentale: art. 3 din Protocolul nr.1 raportat la art.13 din Convenție, art. 6, art. 8, art.18 al Convenției etc. De asemenea, și în anul 2015 Vlad Filat a depus o plângere la CtEDO „Filat c/Moldovei”, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md