„Cât priveşte Dedeman. Ca să epuizez tot felul de speculaţii chiar de la bun început: suntem în procedură de colectare de semnături pentru a-l pune pe ordinea de zi săptămâna viitoare. Vom insista ca săptămâna viitoare să facem o şedinţă a Consiliului Municipal, pe chestiunea Dedeman în aşa fel încât să epuizăm tot felul de speculaţii”, a declarat liderul fracţiunii PL în CMC, Ion Cebanu.

„Acum ceea ce fac liberalii este un fel de făţărnicie, dacă doriţi. Este o lipsă de simţ omenesc la urma urmei când investitorul deja a a plecat, a spus „Adio!”, ei s-au trezit că trebuie de introdus în ordinea de zi. Dar unde au fost până acum ei? De ce n-au făcut toate acestea din 2015?”, a replicat deputatul socialist Grigore Novac.

„În respectiva comisie de specialitate unde s-a discutat Dedeman, consilierii socialişti au fost cei mai aprigi potrivnici ai acestui investitor, aducând tot felul de argumente. Au scos tot felul de născoceli că ar fi acolo tot felul de reţele, că nu se poate construi pe reţelele respective şi tot aşa mai departe. Am avut şi noi doi consilieri acolo care au ezitat să voteze. Probabil şi asta e o motivaţie”, a răspuns Cebanu.

„Liberalii dacă nu au un beneficiu material, ei nu mişcă un deget. Şi ei pot să găsescă vinovaţi pe Dumneavoastră, pe Voznoi, pe tancurile ruseşti, frunzele de afară, tomna, iarna...”, a continuat Novac.

Duelul verbal s-a transformat într-o adevărată ceartă atunci când invitaţii au ajuns să discute despre amplasarea gheretelor în capitală.

„Am discutat ultima dată regulamentul cu privire la amplasarea buticurilor - nu-mi mai aduc aminte cum se numeşte - şi tocmai socialiştii au părăsit şedinţa Consiliului Municipal”, i-a reproşat Cebanu.

În replică, Novac l-a îndemnat pe Cebanu să „şadă”.

„Ridicaţi reportajele TV pentru că lucrurile respective sunt publice!”, a continuat liberalul.

„Voi să nu spuneţi prostii şi minciuni!”, s-a răstit deputatul socialist.

„Vă spun lucruri care pot fi verificate!”, i-a răspuns Cebanu.

„Iată un lucru care vă iese foarte bine Dumneavoastră, vă iese de minune, Dvs. când spuneţi minciuni nici măcar nu roşiţi. Şi asta e bine poate că nu roşiţi, deoarece nu aveţi obraz”, a mai spus Novac.

„Domnule deputat, Dumneavoastră aveţi obrazul gros”, a răspuns Ion Cebanu.

Cei doi invitaţi ai emisiunii s-au contrat şi în legătură cu alte subiecte şi s-au acuzat reciproc de corupţie. Ion Cebanu a acuzat socialiştii că au boicotat de nenumărate ori şedinţele Consiliului Municipal blocând astfel proiecte precum termoizolarea blocurilor, taxarea electronică în transportul public sau intrarea pe piaţă a companiei germane Kaufland. De partea cealaltă, Grigore Novac a acuzat liberalii că n-au avut voinţă poltică pentru a schimba lucrurile în capitală.