13:46:28 28.03.2024
Stiri

Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă Carles Puigdemont, după proclamarea independenţei Cataloniei. Este o cifră URIAŞĂ

Știri 27.10.2017 21:06 Vizualizări2931 Autor: Ziarul National
Câţi ani de ÎNCHISOARE riscă Carles Puigdemont, după proclamarea independenţei Cataloniei. Este o cifră URIAŞĂ


Parchetul General din Spania va iniţia o procedură judiciară împotriva premierului Cataloniei, Carles Puigdemont, suspectat de rebeliune, faptă pentru care riscă zeci de ani de închisoare, informează mediafax.ro.

„Parchetul General va formula săptămâna viitoare acuzaţii de rebeliune în cazul lui Carles Puigdemont", a declarat vineri seară un purtător de cuvânt al instituţiei.

Oficialul spaniol a explicat că liderul catalan riscă până la 30 de ani de închisoare.

Anterior, surse judiciare anunţaseră că Parchetul General din Spania intenţionează să îi acuze de rebeliune pe liderii responsabili de proclamarea independenţei Cataloniei.

Citește și: Prima reacție a Chișinăului după ce Catalonia și-a proclamat INDEPENDENȚA: „R. Moldova simte pe propria piele ce înseamnă SECESIUNE”

Statele Unite consideră Catalonia „parte integrantă a Spaniei”, anunţă Departamentul de Stat de la Washington, potrivit unui comunicat.

„Catalonia este parte integrantă a Spaniei; Statele Unite susţin aplicarea de măsuri constituţionale de către Guvernul spaniol pentru a menţine Spania puternică şi unită", a declarat vieri seară Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

La rândul său, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat că Uniunea Europeană nu recunoaşte independenţa Cataloniei.

Parlamentul Cataloniei a aprobat vineri după-amiază proclamarea independenţei. În replică, Senatul Spaniei a dispus suspendarea autonomiei Cataloniei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md