/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/GRAFIC/ Moldovenii au primit în septembrie peste 100 de mln de dolari din transferuri bănești. Din ce țări provin banii

27 octombrie 2017, ora 17:52

Structura pe zone geografice a transferurilor nete de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice, septembrie 2017 (%)

În distribuția pe state a provenienței transferurilor în favoarea persoanelor fizice, Rusia continuă să fie partenerul principal al Republicii Moldova, deținând ponderea de 33.9 la sută – 37.05 mil. USD din total.

De asemenea, sunt transferate sume însemnate și din Israel – 16.3 la sută – 17.85 mil. USD, din Italia – 11.5 la sută – 12.58 mil. USD, SUA – 7.6 la sută – 8.35 mil. USD.

Cele mai multe transferuri sunt efectuate în dolari 52.2 la sută, urmate de transferurile în euro – 39.6 la sută și cele în ruble rusești – 8.2 la sută.

Banca Națională a Moldovei atenționează că transferurile de mijloace bănești din străinătate efectuate în favoarea persoanelor fizice prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetățenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare, ci includ și astfel de transferuri unilaterale, precum: salarii, pensii sociale, indemnizații ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram