/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ Frig afară, frig și în secția de cardiologie. Au început remedierea problemei abia după intervenția TV8

missing
27 octombrie 2017, ora 17:30

Vera Ceban a fost internată la Institutul de Cardiologie cu câteva zile în urmă. Din cauza frigului, doarme îmbrăcată, iar de sub plapumă iese doar ca să meargă la masă sau la proceduri.

„-Nu este căldură. -Ce faceți ca să nu înghețați? -Ne îmbrăcăm și ne culcăm”, spune Vera Ceban, pacientă.

Îngheață și colega de salon a doamnei Vera: „Ea tot îngheață. Cu două plapume este învelită, a mai luat și o pătură de pe pat și am învelit-o”.

Dacă ziua se mai încălzesc la razele soarelui, noaptea e frig de-a binelea.

„Suntem bătrâni deja, la vârsta pe care o avem nu e chiar așa de cald ca la unul tânăr. Mai citesc mă mai întind”.

„Ne-au pus la dispoziție două plapume. Rezistăm ce altceva putem face? Ar fi de dorit ca să pornească totuși căldura”.

Și personalul medical îndură frigul. Nu au voie să conecteze nici reșourile electrice. Administrația instituției susține că s-a dat căldură, numai că, din cauza presiunii slabe, apa nu ajunge până la caloriferele de la etajele superioare.

„Din păcate, parametrii tehnici ai agentului tehnic care ne-au fost prezentați până acum nu ne-a permis să încălzim clădirea și presiunea nu permite să străbată rețelele până la etajul nouă”, a menționat Gheorghe Mărgineanu, șef direcție infrastructură și dezvoltare.

Cei de la „Termoelectrica” au început remedierea problemei abia după ce reporterii TV8 au început să caute vinovatul.

„Chiar acum lucrătorii noștri sunt pe loc. Sunt acolo pentru a remedia situația și nu va fi nici o problemă”, susține Veaceslav Eni, director S.A. „Termoelectrica”.

Până la această oră, în Chișinău, au fost conectate la agentul termic peste 2000 de clădiri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram