/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Acasă, în sicrie. Cei patru moldoveni decedați în Africa au fost repatriați

missing
27 octombrie 2017, ora 16:35

De fiecare dată făceau asta – veneau la Aeroport să-i ia acasă atunci când se întorceau din misiune. Au venit și de data aceasta numai că i-au întâmpinat în sicrie. Iar lacrimile nu erau de bucurie, ci de durere. Vestea că au murit a venit ca un trăsnet peste familiile piloților decedați în tragedia aviatica de pe Coasta de Fildeș.

„Am primit un apel și mi-au spus că s-a prăbușit avionul în care erau și ei. Au fost oamenii cu care noi am comunicat. Asemenea dureri nu pot fi redate în cuvinte”.

Prezența jurnaliștilor a iritat unele rude, care au cerut să nu fie filmate: „Ați spus că nu va fi presă”.

Prezenți la aeroport, reprezentanții Ministerului de Externe au refuzat să ofere informații noi despre catastrofa produsă acum două săptămâni.

„La etapa actuală era prioritar de a acorda asistența necesară familiilor, pentru ca să-și poată înmormânta apropiații care au decedat”, a menționat Sergiu Odainic, șef adjunct relații consulare MAEIE.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe anunța că aeronava efectua zboruri pentru armata franceză. Tragedia aviatică s-a produs la 14 octombrie, în Africa. Avionul, care era implicat într-o operațiune antiteroristă, a căzut în Oceanul Atlantic din cauza furtunii. În momentul prăbușirii, la bordul aeronavei erau 10 persoane – 6 moldoveni și 4 francezi. Doi moldoveni au reușit să se salveze. Avionul, de model „Antonov”, a fost produs încă 1975, fiind închiriat, în 2017, de către Ministerul francez al Apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram