(METEO) Republica Moldova, sub Cod Portocaliu de vânt puternic; De luni vremea se răcește accentuat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru ultimele zile ale lunii octombrie Cod Galben şi Portocaliu de vânt puternic. Avertizarea meteorologică este valabilă pe întreg teritoriul țării.

Meteorologii prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15-20 m/s în ziua de duminică, în timp ce luni şi marţi vom avea parte izolat de vânt puternic de până la 21-25 m/s.

Astfel, nordul şi centrul republicii se va afla, în perioada menționată, sub Cod Portocaliu de vânt puternic, în timp ce în sud va fi valabil Codul Galben.

Pentru vineri, meteorologii prognozează vreme frumoasă, cu temperaturi puţin mai ridicate decât zilele precedente. Mai exact, în nordul republicii sunt așteptate valori de până la 15 grade Celsius, în timp ce în sud temperaturile din termometru ar putea urca până la 17 grade Celsius. În Chişinău valorile termice vor oscila între 13 şi 16 grade Celsius.

De vreme frumoasă şi mult soare vom avea parte şi în weekend. Sâmbătă însă pe cer îşi vor face apariția câțiva noi aducători de ploi.

Începând de săptămâna viitoare, însă, vremea devine instabilă. Dacă în timpul zilei temperaturile se vor menține la limita valorilor 2 – 12 grade Celsius, în timpul nopţii valorile termice vor ajunge până la -5 grade Celsius, în nordul ţării, în ziua de joi.

Mai multe detalii despre meteo, puteţi citi aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...