(VIDEO) Corpurile neînsuflețite ale moldovenilor decedați în Coasta de Fildeș au fost repatriate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Corpurile neînsuflețite ale celor 4 membri ai echipajului aeronavei AN-26-100, care și-au pierdut viața în urma accidentului din 14 octombrie în Coasta de Fildeș, ajung în această seară, la Chișinău.

După ce vor fi îndeplinite procedurile necesare și va fi decizia rudelor privind data înmormântării, va fi organizată ceremonia de rămas bun.

Data și locul unde pot veni cei care doresc să-și ia rămas bun de la cei decedați va fi anunțată suplimentar.

Repatrierea a fost organizată de Valan International Cargo Charter, căreia i-a aparținut aeronava, prin intermediul companiei aeriene Turkish Airlines.

La 30 octombrie 2017, din contul companiei Valan International Cargo Charter, o comisie din cinci persoane, reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, sub președenția reprezentantului Ministerului Economiei și Infrastructurii Drumurilor a Republicii Moldova, va pleca spre Abidjan pentru a participa la investigarea accidentului survenit la 14 octombrie 2017, cu implicarea aeronavei An-26, ER-AVB, în Abidjan, Coasta de Fildeș.

Avionul prăbușit în Coasta de Fildeș nu a ajuns doar 500 de metri până la pistă. În timp ce se pregătea să aterizeze, avionul de tip cargo, care transporta înărcături pentru armata franceză, cu 6 cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor.

Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice.

În urma accidentului aviatic, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului, aceştia ajungând deja acasă.

Sursa video: TV8


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...