/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Air Moldova, amendată pentru că un italian a intrat în țară fără acte valabile. Detalii

missing
27 octombrie 2017, ora 13:26

Directorul întreprinderii Iulian Scorpan nefiind de acord cu hotărârea dată a depus recurs prin care solicită admiterea acestuia, și casarea hotărârii Judecătoriei Chişinău din 06 iulie 2017, prin care Air Moldova a fost recunoscută vinovată şi i-a fost aplicată sancţiune contravenţională sub formă de amendă în mărime de 300 unităţi convenţionale în sumă de 6 000 lei.

În motivarea cererii de recurs Scorpan a invocat că la efectuarea controlului de frontieră a cetăţeanului Republicii Italiene la punctul de trecere în Aeroportul Internaţional Chişinău, nu a fost invitat reprezentantul transportatorului ÎS CA „Air Moldova”. De asemenea, la materialele dosarului lipsesc probe care ar demonstra cu certitudine că anume „Air Moldova” a comis cauza contravenţională imputată, deoarece nu este confirmată şi probată circumstanţa că cetăţeanul străin nominalizat a fost transportat în Republica Moldova anume de către operatorul aerian ÎS CA „Air Moldova”, întrucît în privinţa acestuia nu a fost pornit proces contravenţional şi respectiv nu a fost tras la răspundere contravenţională

Mai mult decât atât, Codul Contravenţional stabileşte că, răspunderea contravenţională a persoanei juridice nu exclude răspunderea persoanei fizice pentru contravenţia săvârşită.

Instanța a admis recursul directorului „Air Moldova”, a casat hotărârea Judecătoriei Chișinău şi a trimis cauza la rejudecare în aceiaşi instanţă, în alt complet de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram