Jean-Claude Juncker avertizează Uniunea Europeană asupra naționalismului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Spania nu supune Catalonia. Totodată el s-a arătat îngrijorat de disputa dintre autoritățile centrale de la Madrid și Catalonia și a calificat naționalismul drept amenințarea principală a Uniunii Europene.

Diplomatul european a atenționat asupra tendințelor separatiste din diferite părți ale Europei, unde autoritățile locale solicită mai multă autonomie de la puterea centrală.

Într-un interviu acordat televiziunii portugheze, Juncker a numit „îngrijorătoare anume criza catalană” și a asigurat Madridul de sprijinul său.

„În Catalonia nu este o problemă care ține de drepturile omului. Catalonii, pe care îi iubesc și al căror cultură și mod de viață le respect, nu sunt supuși de Spania”, a opinat politicianul.

Șeful principalului organ executiv al UE a atenționat politicienii să nu speculeze pe tendințele naționaliste ale populației, deoarece acest lucru ar reduce eficiența UE.

„Consider că naționalismul este cea mai mare amenințare. Europa trebuie să dispună de mai multă putere. Iar naționalismul împiedică Europa să joace un rol mai important pe arena internațională”, a conchis Juncker.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...