Cel mai scump ceas din lume, vândut pentru 17,8 milioane de dolari la o licitaţie în New York. Cui a aparţinut acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai scump ceas din lume, care a aparţinut actorului american Paul Newman, a fost vândut la o licitaţie în New York pentru 17,8 milioane de dolari. Ceasul marca Rolex Daytona a fost „vedeta” licitaţiei organizate de Casa Phillips la New York şi a făcut parte dintr-un lot de 50 de ceasuri denumit „Ceasuri Legendare ale Secolului XX”.

Estimat la aproximativ un milion de dolari, ceasul care a aparţinut actorului Paul Newman, câştigător al premiului Oscar pentru rolul din filmul „The Colour of Money” (1986), a fost licitat intens timp de aproximativ 12 minute, timp în care preţul a urcat vertiginos. Într-un final, un client care a licitat la telefon a reuşit să îl cumpere pentru suma-record de 17,8 milioane de dolari.

Noul proprietar al ceasului lui Paul Newman a dorit să rămână anonim.

Actorul şi deţinătorul turneului INDYCAR a primit ceasul Rolex Cosmograph Dayton, realizat în anul 1968, de la soţia sa, actriţa Joanne Woodward. Cei doi au jucat împreună în anul 1969 în filmul „Winning”, peliculă care a ecranizat succesul lui Newman în lumea curselor de maşini.

Ceasul are un cadran alb în care sunt încadrate alte trei cadrane de culoare neagră, o bandă roşie pe margine, iar pe spate are gravat mesajul: „DRIVE CARREFULLY ME”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...