(video) Halloweenul este sărbătoare satanică, păgână sau creștină? Ce spune Ion Andronache despre semnificația acestei zile

h

Panică și isterie începe în mediul unor clerici și teologi în perioada serbării zilei Halloween. Articole publicate, predici și multe îndemnuri de a nu participa la Halloween – „sărbătoarea satanică cu închinare la idoli”. Așa începe un nou videou al lui Ion Andronache în vlogul „Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”.

Această sărbătoare a venit din țările nordice și are rădăcini păgâne. Însă aceasta nu este grav căci este serbată de oamenii care nu sunt practicanți, adică nu sunt creștini activi, dar care nici habar nu au de istoria și semnificația acestei sărbători, explică vloggerul.

Denumirea de Halloween are origini creștine, pentru că Biserica catolică sărbătorește Ziua tuturor sfinților pe 1 noiembrie, iar în engleză sărbătoarea sună așa: „All Hallows”. Cu o zi mai înainte, adică pe 31 octombrie noaptea, se făcea privegherea sărbătorii, care în engleză sună „All Hallows Even”, prescurtat „Hallowe’en”.

Cum a apărut obiceiul de a se îmbrăca și masca în așa mod? În secolul 14-15, Europa a fost lovită de ciumă și a pierdut aproape jumătate din populație. În Franța s-au conceput mai multe manifestații artistice care aminteau tuturor despre mortalitatea fiecăruia și care aveau loc pe 2 noiembrie, atunci când Biserica catolică sărbătorește ziua tuturor credincioșilor răposați, cei aflați în purgatoriu. Acele manifestatii aveau denumirea de „dans macabru – dansul cu moartea”, povestește Ion Andronache

La final de video, Ion Andronache zice să vă axați „atenția și eforturile asupra lucrurilor cu adevărat importante. Transformați parohiile în comunități de oameni care cred în Hristos și duc o viață după învățătura lui Hristos.  Parohii cu școli duminicale, prin care evanghelizarea continuă. Parohii, care sunt centre filantropice și de refugiu pentru cei nevoiași.

Vă invităm să priviți videoul de mai jos, pentru a afla și mai multe curiozități despre Halloween.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente