/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Schemă de îmbogățire a magistraților? Au obținut apartamente la prețuri preferențiale, iar ulterior le-au vândut

27 octombrie 2017, ora 12:17

Acum magistrații vând apartamentele, iar luați la întrebări, unii dintre ei refuză pe orice cale să dea explicații presei. Prima care a renunțat la noul apartamentul este judecătoarea Curții de Apel Chișinău Ludmila Ursu, care la momentul împărțirii apartamentelor lucra la Judecătoria sectorului Rîșcani. Magistrata a vândut dreptul de creanţă asupra apartamentului obținut cu o suprafață de 73,9 metri pătrați la preţul de 5000 euro mamei șefului său de atunci, Oleg Mleniciuc.

Un alt judecător care a cerut apartament la preț preferențial, apoi l-a vândut, este Igor Barbacaru, de la Judecătoria Râșcani. Apartamentul care i-a revenit avea 74 de metri pătrați, iar Barbacaru l-a înstrăinat, cesionând creanțele imobilului cu suma de 23 760 de euro.

Anterior, și judecătorul Serghei Papuha de la aceeași Judecătorie a recunoscut că a cesionat drepturile de creanță ale apartamentului pe care îl obținuse, însă a argumentat prin faptul că nu mai avea bani pentru a plăti ratele.

Moldovacurată menționează că terenul de pe strada Hristo Botev 6 a fost acordat Judecătoriei Râșcani cu scopul exclusiv de a-i asigura cu locuințe la preț mic pe angajații sistemului judecătoresc și nu pe persoane terțe. De altfel, pentru arenda terenului au fost cheltuiți bani publici – două milioane de lei din bugetul Judecătoriei Rîșcani plus o plată de arendă anuală.

Investigația integrală poate fi citită aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram