11:59:30 24.04.2024
Stiri

Discuții CONTRADICTORII în Parlament și RECLAMĂ pe gratis pentru un produs georgian. Socialiștii sunt ACUZAȚI că-și amintesc de Găgăuzia doar când lucrurile nu mai pot fi schimbate

Politică 27.10.2017 11:30 Vizualizări2149 Autor: Ziarul National
Discuții CONTRADICTORII în Parlament și RECLAMĂ pe gratis pentru un produs georgian. Socialiștii sunt ACUZAȚI că-și amintesc de Găgăuzia doar când lucrurile nu mai pot fi schimbate


Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a venit cu propunerea că în Găgăuzia să fie instituite trei circumscripții uninominale, iar regiunea să trimită în Parlamentul de la Chișinău trei deputați la viitoarele alegeri parlamentare și nu doi, așa cum a decis recent Comisia specială pentru trasarea circumscripțiilor.

Mai mulți deputați democrați, inclusiv Corneliu Dudnic și Nicolae Dudoglo, le-au transmis socialiștilor că „pozdno piti Borjomi”, adică trenul a plecat deja din gară. Mai mult, Dudnic și Dudoglo, care sunt originari din Găgăuzia, spun că socialiștii trebuiau să se gândească la găgăuzi atunci când lucrurile puteau fi schimbate și nu acum.

„E o acțiune de PR. Socialiștii își amintesc de găgăuzi când nu se mai poate face nimic. Și eu sunt pentru ca Găgăuzia să poată trimite în Parlament 2, 3, 4 sau 5 deputați. Dar acum socialiștii nu fac altceva decât să-i îndrepte pe găgăuzi împotriva Chișinăului. Faptul că Găgăuziei îi va fi atribuite două locuri e din vina voastră, a socialiștilor”, a spus Dudoglo.

La rândul său, liberal-democratul Vadim Pistrinciuc le-a transmis socialiștilor același lucru: „pozdno piti Borjomi”. „V-ați prin în capcană. Noi nu susținem propunerea asta, dar vom vota pentru anularea acestei legi privind sistemul mixt, care e o amenințare la democrația din R. Moldova”.

Drept răspuns, și președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a spus lui Pistrinciuc „pozdno piti Borjomi”. „Noi am îndeplinit promisiunile făcute oamenilor. Aceleași promisiuni (cu aprobarea sistemului mixt n.r.) au fost făcute anterior și de PLDM. Deja o să-i rog pe colegi să asigure Parlamentul cu apă Borjomi”.

Democratul Dumitru Diacov a adăugat că în Găgăuzia vor fi două circumscripții și nu e oportun de efectuat modificări: „Atunci, ce o să zică ceilalți? O să se înceapă cu diaspora… E complicat și să includem pe ordinea de zi acest proiect”.

În cele din urmă, propunerea socialiștilor nu a fost susținută de plenul Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md