Sute de părinți și tutori au participat la seminare informative privind siguranța copiilor online

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Câteva sute de părinți și tutori ai copiilor școlari au revenit în băncile școlii, la invitația experților Centrului Internațional „La Strada”. Adulții au participat la seminare informative privind siguranța copiilor online, la care au aflat despre riscurile pentru cei mici pe Internet și soluțiile practice prin care aceste riscuri pot fi evitate.

In ultimele luni s-a dublat numărul de adresări din partea adulților, pe portalul www.siguronline.md. Aceasta fapt, a motivat organizatorii spre ideea de a informa și sensibiliza părinții, despre subiectul siguranței copiilor online.

„Copiii sunt mereu vulnerabili în raport cu persoanele rău intenționate, iar mediul online nu este o excepție. Părinţii trebuie să discute cu copiii, de la vârste fragede, despre pericole și cum pot fi evítate acestea. Pe de o parte, copilul trebuie să știe că și pe Internet există oameni rău intenționați și situații riscante, la fel ca și în mediul offline. Un părinte informat va ști și că există tehnologii pentru a filtra online conținuturile accesate de copil, nepotrivite pentru vârsta lui”, susține Angela Palancean, coordonatoarea portalului www.Siguronline.md.

La seminarele informative organizate de „La Strada”, părințiii au fost informați, despre modul în care pot aborda cu copiii, subiectul siguranței pe Internet, cum pot instala filtre de conținut pentru o navigare online în siguranță, dar și despre cum se poate gestiona accesul copilului la conținuturi dăunătoare sau la unele jocuri și aplicații, pe anumite intervale orare.

„Experiența ne arată că interzicerea accesului la Internet nu este o soluție. Asta le spunem părinților, oferindu-le totodată și alternative. De exemplu, recent, un operator național de telefonie mobilă a conștientizat vulnerabilitatea copiilor pe Internet și le-a venit părinților în întâmpinare cu o soluție practică pentru a proteja copiii online. În acest context, am considerat foarte important să informăm părinții despre noua oportunitate, dar mai ales să le amintim despre rolul important pe care îl au în a-și ghida copiii, astfel ca aceștia să se bucure de Internet în siguranță”, a mai adăugat Angela Palancean.

Discuții tematice inițiate de „La Strada”, privind siguranța online, au avut loc în școli și anterior, pe parcursul ultimilor doi ani. În principal, activitatea se adresează adulților cu copii de vârstă sub zece ani. Seminare de instruire vor avea loc în instituții de învățământ din toată republica, în special pentru în perioada septembrie-noiembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...