Noi sancțiuni americane împotriva unor responsabili nord-coreeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trezoreria americană a anunțat joi sancțiuni financiare împotriva a șapte responsabili și trei entități din Coreea de Nord, denunțând abuzuri comise asupra drepturilor omului în această țară, relatează AFP.

„Coreea de Nord este guvernată de un regim brutal care continuă să se angajeze în abuzuri dure împotriva drepturilor omului”, a afirmat secretarul american al trezoreriei, Steven Mnuchin, denunțând în special „armata nord-coreeană care operează ca o poliție secretă, pedepsind orice formă de dezacord” cu regimul.

„Sancțiunile de joi vizează personalități militare și ale regimului nord-coreean implicate în abuzuri flagrante asupra drepturilor omului. Vizăm, de asemenea, pe cei care facilitează financiar menținerea regimului cu valută străină câștigată prin utilizarea muncii forțate”, a adăugat ministrul american, conform Agerpres.ro.

Aceste sancțiuni sunt o consecință a apariției unui raport al Departamentului de Stat despre încălcările drepturilor omului și cenzura în Coreea de Nord.

Mai mulți responsabili ai guvernului de la Phenian figurează pe lista neagră a sancțiunilor, ceea ce înseamnă că eventualele lor averi în SUA sunt înghețate și că niciun cetățean american nu poate face afaceri cu ei.

Printre ei se află directorul comandamentului securității militare, Jo Kyong-Chol și adjunctul său, Sin Yong II, precum și primul viceministru responsabil de securitate, Ri Thae Chol. Consulul general nord-coreean de la Shenyang în China, Ku Sung Sop, și un diplomat nord-coreean cu sediul în Vietnam, Kim Min Chol, sunt de asemenea vizați.

În cadrul guvernului, ministrul muncii, Jong Yong Su, figurează și el pe listă. Ministerul său este acuzat că „forțează indivizi să muncească în unele sectoare ca minele”.

O întreprindere publică de construcții Ch’olhyo’n, cu sediul în Algeria, este de asemenea acuzată. Invitată să colecteze valută străină pentru Coreea de Nord, potrivit Trezoreriei americane, ea își tratează angajații „în condiții de sclavi, reținându-le salariile și pașapoartele, distribuindu-le hrană puțină și limitându-le deplasările”.

Circa opt bănci și mai multe zeci de cetățeni din Coreea de Nord fuseseră deja sancționați de Washington care consideră că aceștia „facilitează” finanțarea programului nuclear al Phenianului.

Washingtonul a mai decis să impună la jumătatea lunii septembrie o interdicție de escală de 180 de zile în SUA navelor și avioanelor care s-ar duce în Coreea de Nord


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...