22:04:02 28.03.2024
Stiri

Cine sunt membrii Consiliului Electoral Chișinău care NU l-au înregistrat pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie

Politică 27.10.2017 09:00 Vizualizări1629 Autor: Ziarul National
Cine sunt membrii Consiliului Electoral Chișinău care NU l-au înregistrat pe Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie


Membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău care au votat împotriva înregistrării primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, la referendumul de demitere a sa din 19 noiembrie curent sunt activiști sau apropiați ai socialiștilor și comuniștilor.

Vitalie Miron, cel care a prezidat ședințele în Consiliului, este, de exemplu, asistent al deputatului socialist Vasile Bolea.

Alt membru al aceleiași structuri care nu a vrut ca primarul să participe la plebiscitul care îl vizează este Igor Țurcanu, șeful de cabinet al fracțiunii socialiștilor din Parlament.

Dmitri Midioglu care a procedat de aceeași manieră este consilier municipal socialist, după ce a părăsit comuniștii. Gestul a fost urmat și de secetara fracțiunii din Consiliul Municipal Chișinău a socialiștilor, Ludmila Cutasevici, și ea membră a Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău.

Socialiștii au fost susținuți și de doi membri comuniști din același Consiliu - Tatiana Ivanov, secretara fracțiunii PCRM din CMC, și Vasile Postolache, jurist PCRM.

Menționăm că acest Consiliu a înregistrat socialiștii în calitate de participant la referendum, iar în ultima zi a săptămânii trecute - și liberalii, care au fost nevoiți să ceară participarea la referendum, după ce Dorin Chirtoacă a fost respins în calitate de participant la plebiscit.

Totuși, liberalii îndeamnă chișinăuenii să boicoteze referendumul de pe 19 noiembrie. „Socialiștii și Vladimir Plahotniuc vor să preia capitala ca să-și satisfacă interesele, după ce au obținut puterea în toată republica”, a declarat Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md