Publicist rus, venit la Chişinău la invitaţia PCRM, reţinut în aeroport şi întors la Moscova. Poliţiştii de frontieră i-au fotografiat discursul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Publicistul rus Mihail Deleaghin, redactor-şef al revistei „Svobodnaya Mîsli” (trad. rus „Gândirea liberă”) şi conducător ştiinţific al Institutului pentru problemele globalizării, a fost reţinut în Aeroportul Internaţional Chişinău în această noapte şi întors spre Moscova. Despre aceasta anunţă pe pagina sa de Facebook, deputatul Inna Şupac, preşedintele fracţiunii PCRM din Parlament, la invitaţia căreia publicistul a venit la Chişinău.

„Gândirea liberă nu are loc în Moldova”, a scris Şupac pe reţeaua de socializare atât cu referinţă la denumirea revistei editate de publicistul rus, cât şi la modul direct al cuvântului.

Vedeţi şi: Jurnalistă rusă, venită la Chişinău pentru un interviu cu Igor Dodon, expulzată din ţară fără a i se explica niciun motiv

Potrivit lui Şupac, Deleaghin a fost invitat de Partidul Comuniştilor şi Partidul Stângii Europene pentru participarea la conferinţa internaţională dedicată celor 100 de ani ai Revoluţiei din octombrie.

„Culmea cinismului”, potrivit deputatului moldovean, a fost că poliţiştii de frontieră au fotografiat textul discursului publicistului rus „Lecţiile actuale ale Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie”, pe care acesta urma să-l rostească în cadrul conferinţei.

„Adică cum, materialele despre Revoluţie sunt deja interzise? sau Poliţia de frontieră se iluminează astfel?”, s-a întrebat Inna Şupac.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...