Asta în condiţiile în care mulţi dintre ei nu au atins majoratul şi nu pot participa la plebiscit. Pe de altă parte, directoarea instituţiei de învăţământ spune că nu ştia care urma să fie subiectul întâlnirii şi că elevii nu au fost luaţi de la ore. 

La întâlnirea cu elevii şi profesorii Liceului "Mihai Viteazul" din capitală, deputatul PSRM Adrian Lebedinschi a pledat pentru revocarea primarului Dorin Chirtoacă în cadrul referendumului care va avea loc pe 19 noiembrie. Cei care-l însoţeau au adus ziare şi pliante cu mesaje critice la adresa edilului.

Alesul socialist ne-a spus că nu vede nicio problemă în asta, făcând referire la un ordin al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport a municipiului Chişinău, emis cu doar o zi înainte, care i-ar permite, în anumite condiţii, să desfăşoare astfel de întruniri. 

Contactată de Jurnal TV, directoarea Liceului "Mihai Viteazul", Nelly Berezovschi, a negat faptul că elevii ar f fost luaţi de la ore. Ea a spus că întâlnirea cu deputatul socialist a avut loc imediat după încheierea lecţiilor. Berezovschi a mai adăugat că Adrian Lebedinschi e fost membru al comitetului părintesc al instituţiei de învăţământ şi a participat în trecut la o serie de întruniri privind formarea profesională sau educaţia civică a liceenilor.

Totodată, directoarea Liceului "Mihai Viteazul" a ţinut să menţioneze că, în momentul în care Lebedinschi a sunat-o pentru a solicita permisiunea de a organiza evenimentul, el nu a precizat subiectul discuţiei cu elevii, aşa că ea s-a gândit că va fi o întâlnire, cităm, "ca de obicei". Nelly Berezovschi ne-a mai declarat că, deşi este membră a Partidului Democrat, nu ar admite niciun fel de ingerinţă politică în liceul pe care-l conduce.

Imaginile şi informaţiile despre acest eveniment ne-au fost expediate de către telespectatori. Dacă sunteţi martorii unor situaţii similare, ne puteţi scrie la adresa de e-mail [email protected] sau sunaţi-ne la numărul 022-859-000.