(foto) Top 10 cele mai mici țări din lume despre existența cărora nici nu bănuiai

nauru-australia-travel-guides.ngsversion.1501085249763.adapt.1900.1
Foto: National Geographic

Există mai mult de 200 de țări din lume și suntem siguri că ați auzit despre fiecare dintre ele cel puțin o dată. Dar există state pe planeta noastră, care ocupă o zonă super mică, iar unele dintre ele sunt locuite de doar câteva familii.
Vă prezentăm o listă cu primele zece țări cu o populație mai mică decât cea a unui oraș mijlociu sau chiar a unui mic sat.

# Palau

Republica Palau este o țară insulară formată din peste 300 de insule de diferite mărimi. Palau este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ: pădurile sale tropicale sunt pline de plante și păsări unice, iar apele sale sunt populate de 130 de specii de rechini. Cea mai remarcabilă priveliște din țară este lacul, cu peste 2 milioane de meduze în ea.

# Niue

Niue este un stat insular în Oceania. În ciuda priveliștilor cu adevărat uimitoare, turismul nu este popular acolo. Prin urmare, țara depinde de ajutorul străin, în special din Noua Zeelandă. Capitala este doar un mic sat cu 600 de persoane. Dar insula are propriul aeroport și un supermarket real.

# Saint Kitts and Nevis

Una dintre principalele surse de venit este programul de cetățenie economică care permite oricui are cel puțin 250.000 de dolari să investească în industria locală de zahăr și să obțină astfel statutul de cetățean al orașului. O altă modalitate de obținere a cetățeniei este să cumpere o proprietate în valoare de nu mai puțin de 400.000 de dolari pe oricare dintre cele două insule.

# The Principality of Hutt River

Principatul River Hutt este situat în provincia cu același nume din Australia. A fost fondată de Leonard Casley. Deși țara nu este recunoscută de nici un stat, ea are totuși o monedă proprie, ștampile și pașapoarte. În diferite părți ale principatului, turiștii pot vedea busturile Alteței Sale Regale, Prințul Leonard I al lui Hutt.

# Tuvalu

Tuvalu este una dintre cele mai mici și mai sărace țări din lume.

# Nauru

Nauru este cea mai mică republică independentă a planetei. Nauru nu are nici sistem de transport oficial, nici public, dar are 25 de kilometri de drumurile. Problemele de mediu fac ca republica să fie foarte nepopulară în rândul turiștilor. Un alt „record” al Nauru este numărul de persoane obeze: rata obezității din țară este mai mare de 70%.

# The Pincipality of Seborga

Principatul Seborga este de fapt un sat cu același nume, lângă granița cu Franța. Statul nerecunoscut are o armată care este formată din trei persoane: ministrul apărării și doi polițiști de frontieră.

# The Republic of Molossia

Autoproclamată Republică Molossia este o micronație fondată de Kevin Baugh, aflată în Nevada, Statele Unite ale Americii. Populația sa este formată din dl. Baugh, familia lui, 3 câini, 1 pisică și 1 iepure. Molossia are propriul său imn național, emblema națională și drapel național. Ei chiar au pedeapsa cu moartea. Țara emite propriile pașapoarte și are chiar și un program spațial. În mai 2017, Republica a devenit 40 de ani.

# Sovereign Military Order of Malta

În afară de orașul Vatican, există un alt stat mic pe teritoriul Romei, care se numește Ordinul militar suveran al Maltei. Suprafața sa este de 0.012 mp. km și ocupă trei clădiri, dintre care două sunt situate în Roma și a treia pe insula Malta. Țara are propria monedă, ștampile, site-ul web, numere de mașini și pașapoarte.

# The Principality of Sealand

Sealand este o platformă maritimă situată la 6 mile de coasta Marii Britanii. Sealand este condusă de un regent și oricine poate deveni un conte, baron sau chiar un duce: se poate cumpăra un titlu nobil.

Photo Credit: boredpanda

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente