(VIDEO) Arabia Saudită, prima ţară din lume care a acordat cetăţenie unui robot cu chip uman

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În cadrul unei conferinţe care a avut loc la Londra, s-a întâmplat un eveniment mai puţin obişnuit. Primul robot din lume care a primit cetăţenie a urcat pe scenă pentru a susţine un discurs.

Arabia Saudită a decis să facă acest pas important în istoria roboticii şi să acorde titlul de cetăţean cu drepturi depline robotului Sophie. Acesta a fost prezent pe scenă, în cadrul unui eveniment organizat la Londra, unde a stat de vorbă cu jurnaliştii şi cu persoanele prezente în sală.

Printre întrebările care i s-au adresat de către moderatorul panelului a existat şi una ceva mai incomodă pentru Sophie. Unul dintre jurnalişti a vrut să afle dacă robotul are intenţii rele în ceea ce priveşte oamenii şi ce se poate face pentru a se putea preveni un astfel de incident. Răspunsul lui Sophie a fost cel puţin şocant. „Cred că l-ai citit prea mult pe Elon Musk”, a răspuns androidul, făcând aluzie la avertismentele repetate lansate de antreprenorul sud-african în ceea ce priveşte periculozitatea inteligenţei artificiale.

Însă replica lui Sophie a ajuns până la Elon Musk, care a ţinut să răspundă pe Twitter, printr-o ironie destul de fină. Foto mai jos.

În cele din urmă, Sophie a ţinut să îi liniştească pe cei prezenţi în sală şi le-a explicat acestora că nu doreşte răul nimănui, şi că scopul său este acela de a lucra în tandem cu oamenii pentru a crea un viitor mai bun. Androidul este produs de compania Hanson Robotics, bazată în Hong Kong, notează Business Insider.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...