FMI a amânat tranșa planificată pentru Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Banca Națională a Ucrainei (BNU) a anunțat că așteaptă următoarea tranșă din partea Fondului Monetar Internațional la începutul anului 2018, deși, termenul inițial presupunea ca banii să fie livrați până la finele lui 2017.

BNU nu a precizat motivele amânării tranșei. Vice-guvernatorul BNU, Iakov Smolii a declarat astăzi că așteaptă următoarea tranșă, prevăzută de programul EFF al FMI în primul trimestru al anului 2018.

În total, potrivit prognozelor BNU, pentru anul 2018 sunt prevăzute două tranșe FMI pentru Ucraina în suma totală de 3,5 miliarde de dolari americani.

Potrivit lui Smolii, acești bani vor permite majorarea rezervelor internaționale către sfârșitul lui 2018 până la 22,1 miliarde de dolari americani. Totodată, vice-guvernatorul a recunoscut că „există riscul ca economia Ucrainei să devină mai vulnerabilă din cauza reținerii finanțării externe oficiale”.

Recent, ministrul finanțelor din Ucraina , Alexandr Daniliuk a anunțat că următoarea tranșă în valoare de 1,9 miliarde de dolari americani este așteptată până la sfârșitul anului 2017.

Misiunea FMI deocamdată nu a stabilit data vizitei în Ucraina pentru reexaminarea programului de finanțare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...