Corpurile neînsuflețite ale moldovenilor decedați în Coasta de Fildeș vor fi aduse astăzi în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sicriile cu corpurile neînsuflețite a echipajului moldovenesc decedat în Coasta de Fildeș urmează să fie aduse astăzi la Chișinău, în jurul orei 21:00.

Procedura de repatriere a fost organizată de compania Valan International Cargo Charter și este efectuată prin compania DHL Moldova.

După îndeplinirea tuturor procedurilor necesare, compania aeriană va organiza ceremonia de rămas bun şi înmormântarea membrilor de echipaj.

O ceremonie similară a avut loc ieri în Abidjan, Coasta de Fildeș. Membrii de echipaj care au supraviețuit, s-au întors deja acasă.

La 30 octombrie 2017, din contul companiei Valan International Cargo Charter, o comisie din cinci persoane, reprezentanți ai Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, sub președenția reprezentantului Ministerului Economiei și Infrastructurii Drumurilor a Republicii Moldova, va pleca spre Abidjan pentru a participa la investigarea accidentului survenit la 14 octombrie 2017, cu implicarea aeronavei An-26, ER-AVB, în Abidjan, Coasta de Fildeș.

Avionul prăbușit în Coasta de Fildeș nu a ajuns doar 500 de metri până la pistă. În timp ce se pregătea să aterizeze, avionul de tip cargo, care transporta înărcături pentru armata franceză, cu 6 cetățeni ai Republicii Moldova la bord, s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, neajungând 500 de metri până la pista de aterizare.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile susțin că aeronava se afla într-o stare tehnică bună, iar membrii echipajului aveau o experiența mare de zbor.

Conform autorităților ivoriene, în momentul producerii accidentului, în aria adiacentă zonei de aterizare aveau loc fenomene meteorologice severe, furtună cu descărcări electrice.

În urma accidentului aviatic, patru cetățeni moldoveni au murit, iar doi au fost răniți, fiind spitalizați. Viața acestora se află în afara pericolului, aceştia ajungând deja acasă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...