Câștigătorul Eurovision 2017, Salvador Sobral, a fost conectat la o inimă artificială

Salvador Sobral
Foto: Efrem Lukatsky

Medicii care îl îngrijesc pe Salvador Sobral la Spitalul Santa Cruz, din Carnaxide, au fost nevoiți să recurgă la o inimă artificială pentru a oferi cântărețului o soluție temporară până la un transplant de cord, relatează ziarul spaniol ABC.

Trec săptămânile și încă nu a venit organul vital pentru transplant, prin urmare medicii s-au văzut obligați să-l contecteze pe Sobral la un aparat instalat în afara corpului, aproape de inima sa delicată, scrie agerpres.ro.

Câștigătorului concursului Eurovision 2017, cu piesa „Amar pelos dois”, i se garantează astfel un flux normal al sângelui având în vedere că această funcție nu era asigurată pe cale naturală. Inima artificială, adusă din SUA, a costat 110.000 de euro, potrivit informațiilor publicate de ziarul local Correio da Manha.

Starea lui de sănătate s-a îmbunătățit după conectarea la inima artificială, dar artistul este nevoit să stea la pat. Toate acestea în așteptarea transplantului definitiv amânat de atâtea săptămâni. Salvador Sobral este internat deja de o lună la Spitalul Santa Cruz, unde a fost transportat de urgență după ce ritmul vieții a fost dat peste cap de o agendă prea încărcată.

Fratele Luisei Sobral, compozitoarea succesului de la Eurovision, a fost supus unei supravegheri intensive din partea medicilor, care au decis să-l conecteze la această mașinărie pentru a diminua riscurile la care este expus.

Triumful său la concursul desfășurat la Kiev l-a aruncat într-un vârtej de evenimente promoționale și concerte care i-au slăbit foarte mult inima. Când s-a prezentat la concurs, în luna mai, el era deja avertizat încă din ianuarie de medici că inima lui ar putea să cedeze. Prin urmare se impunea o pauză în cariera sa muzicală pentru a se putea odihni.

Este ceea ce l-a determinat pe Sobral să organizeze un concert de despărțire de fanii săi la 8 septembrie în grădinile din Casino de Estoril, la 25 de kilometri de capitala portugheză. Intrarea a fost liberă. Aici nu și-a putut stăpâni lacrimile, în timp ce sora sa îl îmbrățișa, iar în aer zburau sute de baloane albe în formă de inimă și spectatorii și-au ridicat brațele în aer în semn de speranță.

Cu lacrimile șiroind, Sobral nu știa dacă această ultimă întâlnire cu fanii săi a fost un concert de despărțire sau, în cel mai rău dintre cazuri, un concert de adio.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente