Dodon critică reforma Guvernului şi anunță crearea unui „Sfat al Specialiștilor” pe lângă președinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon critică reforma Guvernului, care în viziunea lui „lovește” în mii de profesioniști din administrația publică.

În opinia lui Dodon mii de profesioniști sunt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat.

„Reforma Guvernului lovește în mii de profesioniști din administrația publică. Aceștia sunt nevoiți să părăsească locul de muncă, pentru a fi înlocuiți de persoane fără experiență, lipsite de competența necesară, multe dintre ele afiliate Partidului Democrat. Primesc în fiecare zi plângeri din partea oamenilor care sunt impuși să renunțe la activitatea lor de-o viață, pe care au făcut-o cu demnitate și profesionalism vreme de 10-20-30 de ani. Așa abordare este inacceptabilă”, se arată într-un mesaj al lui Dodon.

Acesta spune că atunci când a venit la Președinție, a lăsat practic intactă toată echipa de profesioniști din instituție, indiferent de opțiunile lor politice personale. „Politicienii vin și pleacă, dar specialiștii în domeniu trebuie să-și păstreze funcțiile, în serviciul statului”, spune Dodon.

În context, şeful statului anunță că va crea un Sfat al Specialiștilor pe lângă președinte. „Vă anunț că voi crea în curând un Sfat al Specialiștilor pe lîngă Președintele Republicii Moldova, în componența căruia vor intra profesioniști de la cele mai importante instituții în țară, și împreună cu ei vom elabora politici de guvernare pentru următorii ani. Împreună cu Sfatul Specialiștilor, vom decide cum să restabilim în funcție miile de funcționari care sunt dați acum afară și cum să facem reforme ale guvernului pentru oamenii din Moldova. Sfatul Specialiștilor va fi susținut din surse extrabugetare”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...