Statistică sumbră: 3585 infracţiuni, soldate cu 11 decese, au fost comise în 2017 de către persoane în stare de ebrietate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pe parcursul a nouă luni ale anului curent, au fost comise 3585 infracțiuni de persoanele aflate în stare de ebrietate soldate cu 11 decese. Acțiunile violente ale persoanelor aflate în stare de ebrietate au dus la comiterea a 35 de infracțiuni de vătămare intenţionată gravă a sănătății, 78 de cazuri de violență în familie, 56 acţiuni de huliganism și 81 cazuri de de furt.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, gravitatea faptelor sporește când agresorii sunt posesori de arme, fiind înregistrate 250 incidente cu aplicarea armei de foc.

Pentru a preveni asemenea infracțiuni, Poliția recomandă:
– evitați compania persoanelor aflate în stare ebrietate
– nu creați un conflict și nu reacționați la comportamentul agresiv
– nu interveniți de unul singur în cazul unei încăierări. Solicitați ajutorul persoanelor din apropiere.

Deseori membrii familiei, copii, vecini sau cunoscuți aflați în vizită la domiciliul potențialului agresor sunt victime ale acțiunilor violente din cauza abuzului de alcool, care se aleg cu traume fizice.

Cetățenii, însă pot evita să devină victime a astfel de infracțiuni, dacă manifestă prudență față de siguranța personală și aplanează conflictele cu tact și fără violență. În caz că, conflictele degenerează în acte însoțite de violență, anunțați imediat poliția, apelând la numărul 902 sau 112.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...