/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Povestea Marianei Solonaru, tânăra care recrutează căpitani de avion pentru o companie aeriană din China

missing
26 octombrie 2017, ora 13:40

De doi ani muncește în departamentul Resurse Umane într-o companie de aviație, cea mai faimoasă Companie aeriana Low Cost în China, care are aproape 8000 de angajați și este responsabilă de recrutarea piloților străini: „China este o țară foarte diversă cu o cultură și tradiții extremiste, într-un fel. La început a fost foarte greu pentru că nu vorbeam limba chineză și era o barieră imensă în colaborarea cu colegii și în construirea unei vieți sociale mai dezvoltate aici. Shanghai este un oraș cosmopolitan, plin de străini și, deci, este și unul dintre cele mai recomandate orașe pentru migranți”.

Foto: nexus.md

Peședintele companiei la care lucrează practică din tinerețe „Tai Chi”, iar acest lucru a fost introdus și în cultura companiei. „Tai Chi Chuan” este o ramură a artelor marțiale „Kung fu”. Astfel, angajații fac exerciții în grupuri – înainte de muncă și după muncă. Aceasta este o practică foarte des întâlnită în China.

Foto: nexus.md

„Pentru un migrant care nu a avut nici o tangență cu lumea asiatică, lucruri neobișnuite sunt aproape toate chestiile din jur. De exemplu – ei întotdeauna beau apă fierbinte, atât iarna cât și vara. Și fiecare chinez are termosul lui în care își ia cu el ceai sau apă fiartă, oriunde ar merge. De asemenea, ei oferă apă fiartă la fiecare străin ca semn de ospitalitate, ceea ce, la început pare foarte straniu. Tu nu știi ce sa faci cu apa: să te speli pe mâini, să o lași să se răcească, sau să o arunci pe jos, în semn de „bun venit” și te gândești să mai arunci și niște bănuți pe jos şi să aștepți mireasa. De asemenea, multe ciudățenii se întâlnesc în bucătărie. Ei mănâncă tot felul de plante, rădăcini, flori, organe de animale, sânge închegat de animale și deja tot felul de insecte, aproape peste tot. Deci, lumea este puțin șocată atunci când are de făcut comandă la un restaurant. Eu oricum sfătuiesc pe toată lumea să vină, măcar o dată în viață să viziteze această țară atât de diferită de Europa, precum sunt polii Nord și Sud”, spune Mariana.

Tânăra vine în Moldova în fiecare an, atunci când este concendiu, pentru ca să își revadă familia. Mariana ar reveni definitiv în Moldova dacă ar vedea măcar unele străduițe ale statului de a dezvolta această țară. Până atunci, nu are astfel de planuri, mai ales că la nivel profesional nu crede că ar avea în Moldova un viitor.

Autor: Tamara Caranic

Foto: nexus.md

Foto: nexus.md

Foto: Facebook/Mariana Solonaru

Foto: Facebook/Mariana Solonaru

Foto: Facebook/Mariana Solonaru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram