Republica Moldova pierde 100 de milioane de euro din cauza reformei nefinalizate a justiției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Justiția este un domeniu în care Republica Moldova înregistrează întârzieri. Dacă s-ar reuși încheierea reformelor în domeniu, ar fi deschis accesul la cele 100 de milioane de euro pe care Chișinăul trebuia să le primească.

Declarația a fost făcută de către Norica Nicolai, deputat în Parlamentul European, în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Iurie Leancă, în marja reuniunii a V-a a Comitetului parlamentar de asociere UE-Republica Moldova, care are loc în perioada 25-26 octombrie la Strasbourg, Franța.

Potrivit unui comunicat de presă al grupului Partidului Popular European din Moldova, Norica Nicolai a declarat că UE trebuie să susțină Republica Moldova pentru a nu admite schimbarea vectorului de dezvoltare.

La finele reuniunii va fi adoptată o declarație și vor fi înaintate recomandările.

Comitetul este prezidat de către un reprezentant al Parlamentului Republicii Moldova și un reprezentant al Parlamentului European. În prezent, copreședinți ai Comitetului sunt Iurie Leancă, din partea Parlamentului Republicii Moldova, și Andi Cristea, din partea Parlamentului European. Ultima reuniune a Comitetului a avut loc la Chișinău în luna mai.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...