(galerie foto) Peste 100 de copii și adolescenți pasionați de programare sunt așteptați la MegaDojo

nik-1076_959x638

Peste 100 de copii și adolescenți pasionați de programare se reunesc în premieră în același loc – la MegaDojo – cel mai mare eveniment de educație informală în domeniul programării din Republica Moldova.

MegaDojo Chișinău este organizat cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în colaborare cu Centrul de Excelență Tekwill, Fundația Est-Europeană, Ellation și cu implicarea companiilor RiftTIME și Matrix.

Evenimentul este o inițiativă a celor cinci cluburi CoderDojo Moldova, care promovează pe bază de voluntariat tehnologiile informaționale în rândul copiilor și adolescenților. În cadrul orelor de curs, specialiști IT, programatori, designeri web oferă cursuri gratuite, pentru ca elevii să depășească nivelul unor simpli utilizatori de jocuri, aplicații mobile sau site-uri și să învețe cum să dezvolte propriile produse IT.

Copiii învață programare, iar părinții participă la lecții de siguranță pe Internet

Programul primei ediții MegaDojo Chișinău cuprinde ateliere de programare web, jocuri și design, workshop-uri de imprimare 3D, precum și distracție cu simulatoarele de Realitate Virtuală. Pe durata a trei ore, diversele activități vor fi ghidate de un număr de aproape 20 de actuali și viitori mentori CoderDojo Moldova.

Participanți pot fi atât membri ai cluburilor CoderDojo Moldova, cât și elevi între 9 și 17 ani, care doresc să afle secretele informaticii sau să se alăture, ulterior, celor cinci cluburi din Republica Moldova. Toți vor fi împărțiți în grupuri de câte 10-12 membri, în funcție de aria de interese și categoria de vârstă.

Pe parcursul evenimentului, părinții vor avea ocazia să afle mai multe despre avantajele implicării copiilor în activitățile STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică), dar și despre comunitatea CoderDojo Moldova, care promovează inițierea în domeniul programării. La fel, vor putea alege să participe la lecții de securitate online.

Participare gratuită cu înregistrare prealabilă la MegaDojo

MegaDojo este primul eveniment de anvergură dedicat educației informale în domeniul programării din Republica Moldova pentru copii și adolescenți.

Accesul este gratuit, însă pentru a garanta o mai bună organizare este recomandabilă înregistrarea participării copilului accesând linkul.

Singura condiție este ca participanții să vină cu propriile laptop-uri.

Întâlnirea va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, la sediul Centrului de Excelență Tekwill din Chișinău, începând cu ora 10.00. Este o lecție publică la care orice elev cu vârsta între 9-17 ani.

Așa arată o lecție tip MegaDojo.

Elena Plămădeală

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente